بیوگرافی گلاب آدینه
چـقـدر مفـید بـود ؟

زندگینامه گلاب آدینه

biyografy gholabadine irnab ir بیوگرافی گلاب آدینه

بیوگرافی گلاب آدینه

 

نام:گلاب
نام خانوادگی:مستعان(آدینه)
تاریخ تولد:آبان ۱۳۳۲
تحصیلات: فارغ التحصیل اقتصاد سیاسی
همسر:مهدی هاشمی
فرزندان: نورا هاشمی
———————————————————————–

گلاب آدینه با نام اصلی گلاب مستعان متولد آبان ماه ۱۳۳۲ و دختر حسینقلی مستعان میباشد. او فارغ التحصیل رشته اقتصاد سیاسی از دانشگاه ملی است.

او همسر مهدی هاشمی(بازیگر) و مادر نورا هاشمی (بازیگر) است. مهدی هاشمی (متولد ۱۳۲۵ در لنگرود) بازیگر، کارگردان و فیلم نامه نویس تلویزیون، سینما و تئاتر همسر گلاب آدینه و برادر ناصر هاشمی بازیگر و کارگردان است.
نورا هاشمی (متولد ۱۳۶۲) تنها فرزند گلاب آدینه و مهدی هاشمی توسط والدینش پا به تلویزیون گذاشت. اما کمی بعد توسط همسرش سیاوش اسعدی(کارگردان) وارد دنیای سینما شد و چند فیلم سینمایی از جمله جیب بر خیابان جنوبی را بازی کرد.
فعالیت های بازیگری

گلاب آدینه فعالیت هنری را از سال ۱۳۵۴ با گروه تئاتر دانشجویی پیاده به سرپرستی مهدی هاشمی و داریوش فرهنگ آغاز کرد و در چندین نمایشنامه بازی و کارگردانی را بر عهده داشت. ازکارهای تلویزیونی می توان به بازی در سریال افسانه سلطان و شبان و کارگردانی مجموعه ۵۱ قسمتی بنام خواستگاران اشاره کرد.

افسانه سلطان و شبان یکی از سریال های محبوب دههٔ ۶۱ تلویزیون ایران در ژانر کمدی است که تولید آن در سال ۱۳۶۲ توسط گروه فیلم و سریال تلویزیون آغاز و در سال ۱۳۶۳ به پایان رسید. مهدی هاشمی و داریوش فرهنگ به اتفاق یکدیگر فیلمنامهٔ این سریال را در قالب افسانه ای کهن نوشته و داریوش فرهنگ آنرا کارگردانی کرده است.
او همچنین انتخاب بازیگر و بازیگردان تعدادی از مجموعه های تلویزیونی بوده است. بازی و منشی گری صحنه فیلم نیمه بلند رسول پسر ابوالقاسم به کارگردانی داریوش فرهنگ نخستین تجربه سینمایی اوست.
وی در فاصله سال های ۷۶-۱۳۶۷ به آموزش بازیگری برای گروه های مختلف سنی در مدارس و مؤسسات آموزشی مانند مدرسه هنر و ادبیات کودکان و نوجوانان وابسته به صدا وسیما پرداخت و نمایشهایی مانند گل دوستی ، یک روز زیبا ، خاطره و خبر خوش را اجرا کرد.

در سال ۱۳۶۷ به همراه همسرش مهدی هاشمی در فیلم زرد قناری به ایفای نقش پرداخت و برای بازی در این فیلم کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در جشنواره فجر شد.
زرد قناری ساخته سال ۱۳۶۷ به کارگردانی رخشان بنی اعتماد است.
خلاصه داستان :کفاش جوانی به نام نصرالله مددی که در شهر کوچکی زندگی می کند سهم خود را در کفاشی می فروشد تا قطعه زمینی بخرد و روی آن به زراعت مشغول شود.
گلاب آدینه پس از بازی در فیلم های شکار خاموش و بهترین بابای دنیا برای بازی در فیلم سینمایی روسری آبی برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن در دوره ۱۳ جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۷۳ شد. روسری آبی پنجمین فیلم سینمایی رخشان بنی اعتماد و ساخت سال ۱۳۷۳ است.
خلاصه فیلم:رسول رحمانی مالک یک مزرعه گوجه فرنگی است و کارخانه ای هم در کنار آن دارد. او که چند سال پیش همسرش را از دست داده است، تنها زندگی می کند. «نوبر کردانی» زنی است که سرپرستی خانواده اش را به عهده دارد و ناچار است کار کند. او به همراه چند زن دیگر برای کار در مزرعه انتخاب می شود و…
گلاب آدینه در سال ۱۳۸۲ با بازی در فیلم سینمایی مهمان مامان کاندید بهترین بازیگر نقش اول زن دوره ۲۲ جشنواره فیلم فجر و دوره ۸ جشن خانه سینما شد.
مهمان مامان یک فیلم کمدی خانوادگی است که داریوش مهرجویی آن را کارگردانی کرده است. این فیلم بر اساس کتاب هوشنگ مرادی کرمانی و توسط سیما فیلم تولید شده است.
خلاصه داستان:برای خانواده ای مهمان سرزده، تازه عروس و داماد، می آید چون وضع مالی خانواده خوب نیست، همسایگان دست به دست هم می دهند تا آبروی صاحبخانه را حفظ کنند…
گلاب آدینه برای بازی در فیلم سینمایی دیگو مارادونا هستم کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن دوره ۳۳ جشنواره فیلم فجر سال ۱۳۹۳ شد ولی سیمرغ بلورین را باران کوثری با فیلم کوچه بی نام از آن خود کرد.
خلاصه داستان:تو می دونی من از چیه مارادونا خوشم میاد؟ از اینکه تو زندگیش هیچوقت واقعیت و رویا براش مرز نداشت، وقتی بازی می کرد با همه وجودش بازی می کرد، پرواز می کرد، بازی نمی کرد، وقتی معتاد شد یه کوه کوکائین می ریخت جلوش د بکش همه چیز و تا تهش می رفت، خودشو لوس نمی کرد… همه اش برای این بود که واقعیت و رویا براش مرز نداشت، اگه هم داشت اون نمی تونست مرزشونو تشخیص بده…

5d147719b2885 biyografy gholabadine irnab ir بیوگرافی گلاب آدینه

بیوگرافی گلاب آدینه

فیلم شناسی گلاب آدینه

سینما
(۱۳۸۴) آرامش در میان مردگان بازیگر
(۱۳۸۴) وقتی همه خواب بودند بازیگر
(۱۳۸۳) یک تکه نان بازیگر
(۱۳۸۳) گل یخ بازیگردان
(۱۳۸۲) مهمان مامان بازیگر
(۱۳۸۲) عروس افغان بازیگر و بازیگردان
(۱۳۸۱) نغمه بازیگردان
(۱۳۸۱) دوشیزه بازیگردان و انتخاب کننده بازیگر
(۱۳۸۱) زندان زنان بازیگر و انتخاب کننده بازیگر
(۱۳۷۸) زیر پوست شهر بازیگر
(۱۳۷۷) بال های سپید بازیگر
(۱۳۷۶) بانوی اردیبهشت بازیگر
(۱۳۷۵) فصل پنجم بازیگر
( ۱۳۷۵) معجزه خنده بازیگردان و بازیگر
(۱۳۷۳) روسری آبی بازیگر
(۱۳۷۱) بهترین بابای دنیا بازیگر
(۱۳۶۸) شکار خاموش بازیگر
(۱۳۶۷) زرد قناری بازیگر
(۱۳۶۱) سلطان و شبان، (سریال تلویزیونی)
(۱۳۵۹) رسول پسر ابوالقاسم بازیگرو منشی صحنه
(۱۳۵۹) چوپانان کویر بازیگر و منشی صحنه
تلویزیون
۱۳۹۰تله تئاتر «ازداستان کوتاه تا نمایش»کارگردانگروه کارگردانانشبکه ۴
۱۳۹۰تله تئاتر «آشتی کنان»کارگردانگلاب آدینهشبکه ۴
۱۳۸۹–۱۳۹۰تله تئاتر «نامه»کارگردانگلاب آدینهشبکه ۴
۱۳۸۹تله فیلم «موندو»بازیگردانشهروز شکورزاده
۱۳۸۸تله فیلم «آسان سُر»بازیگرمجید امامی
۱۳۸۶خواستگارانکارگردان هنریگلاب آدینهکارگردان تلویزیونی:مهدی مظلومی
۱۳۸۵پرواز در حباببازیگردانسیروس مقدمشبکه ۳
۱۳۸۱فرستادهبازیگر و بازیگردانجواد شمقدریدر نقش «پیرزن»
۱۳۷۸آغوش های خالیبازیگروحید نیکخواه آزادشبکه ۳
۱۳۷۷–۱۳۷۶کوه های سفیدبازیگرابوالقاسم معارفی و مهدی هاشمیگروه کودک و نوجوان شبکه ۱
۱۳۶۳–۱۳۶۰سلطان و شبانبازیگر و نویسندهداریوش فرهنگشبکه ۱
جوایز
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (زرد قناری) دوره ۷ جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) – سال ۱۳۶۷
برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن (روسری آبی) دوره ۱۳ جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) – سال ۱۳۷۳
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن (فصل پنجم) دوره ۱۵ جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) – سال ۱۳۷۵
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن (بانوی اردیبهشت) دوره ۱۶ جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) – سال ۱۳۷۶
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (مهمان مامان) دوره ۲۲ جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) – سال ۱۳۸۲
کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول زن (مهمان مامان) دوره ۸ جشن خانه سینما (مسابقه) – سال ۱۳۸۳
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (وقتی همه خواب بودند) دوره ۲۴ جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) – سال ۱۳۸۴
کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (من دیگو مارادونا هستم) دوره ۳۳ جشنواره فیلم فجر (مسابقه سینمای ایران) – سال ۱۳۹۳


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *