خاصیت شیر
نوشیدن شیر خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد
فرآورده های لبنی کم چرب دارای شاخص گلیسمی پایین می باشد که به کنترل سطح قند خون کمک می کند از این رو مصرف منظم آنها می تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ که یک بیماری شایع در میان بزرگسالان است، کمک کند. دانشمندان در پژوهشی بر روی بیش از ۳۷۰۰۰ زن میانسال دریافتند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در افرادی که بالاترین مصرف لبنیات را داشته اند کاهش یافته است.
خواص شیر برای ورزشکاران – تاثیر مصرف شیر در عضله سازی
یکی دیگر از خواص شیر کمک به عضله سازی است. دریافت پروتیئن کافی از مواد غذایی برای حفظ و افزایش توده های عضلانی فاقد چربی مورد نیاز بدن می باشد. شیر یکی از منابع غنی پروتئین های با کیفیت و حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن بوده و با عضله سازی بدن در ارتباط است. نتایج پژوهشگران کانادایی نیز تایید کننده این واقعیت است که نوشیدن دو لیوان شیر پس از ورزش، به سوزاندن بیشتر چربی و افزایش حجم ماهیچه ای کمک می کند.
تاثیر مصرف شیر در درمان التهاب مفاصل
التهاب مفاصل شایعترین بیماری مفصلی است که بیشتر در میان زنان مشاهده میشود. پژوهشگران آمریکایی در تحقیقات خود دریافتند زنانی که به مقدار کافی شیر بدون چربی یا کم چرب می نوشند کمتر به التهاب مفصل زانو مبتلا میشوند. برای انجام این بررسی ۸۸۸ مرد و ۱۲۶۰ زن مبتلا به التهاب مفصل زانو انتخاب شدند، این افراد به مدت چهار سال تحت نظر پزشک قرار گرفته و مشاهده شد با افزایش مصرف شیر در زنان، میزان آسیب مفصلی در آنان به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
برای مراقبت از خود در برابر آلودگی هوا شیر بنوشید
انواع فلزات سنگین مانند سرب که با سوختن بنزین و گازوئیل در هوا منتشر می شود می تواند در بدن تجمع یافته و در نهایت سرطان را به دنبال داشته باشد. برای مواجهه با آلودگیهای ناشی از سرب به همه افراد توصیه میشود که روزانه بین ۲ تا ۴ لیوان شیر یا فرآوردههای لبنی مصرف کنند؛ چرا که کلسیم موجود در مواد لبنی با سرب رقابت میکند و اجازه نمیدهد، سرب در بدن بماند. البته مصرف شیر پرچرب موجب گسترش بیماری های ریوی در هوای آلوده می شود. شیر و لبنیات پرچرب می تواند زیانهای ناشی از آلودگی هوا را افزایش دهد، زیرا اسیدهای چرب اشباع موجود در شیر و لبنیات پرچرب موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن و گسترش بیماری های ریوی در هوای آلوده شود.
خواص شیر و عسل در پیشگیری از سینوزیت
سینوزیت به التهاب ناحیه سینوس و بینی گفته میشود. این عارضه میتواند بهصورت حاد یا مزمن باشد اما آنچه با شروع فصل پاییز و زمستان بیشتر شاهد آن هستیم سینوزیت حاد است. مهمترین عامل ایجادکننده سینوزیت حاد ویروسهای دستگاه تنفس فوقانی هستند؛ بیشتر سینوزیتهای حاد از سرماخوردگی آغاز میشوند که در آن دهانه سینوسها بسته شده و میکروبها داخل سینوس رشد میکنند و از مقابله سلولهای دفاعی با این میکروبها چرک ایجاد شده و فرد مبتلا میشود.
برخی افراد زمینههایی برای ابتلا به این عارضه دارند، مهمترین راه پیشگیری از سینوزیت، پیشگیری از سرماخوردگی است. استفاده از مصرف مایعات زیاد بهخصوص مایعات گرم مانند نوشیدنی شیر و عسل گرم – در صورتی که به این مواد حساسیت نداشته باشید – از بهترین روش های خانگی برای جلوگیری از تبدیل سرماخوردگی به سینوزیت می باشد. بدین منظور می توانید قبل از خواب یک لیوان شیر و عسل بنوشید.
خواص شیر در پیشگیری از سرطان روده
شواهد قابل توجهی وجود دارد که افزایش مصرف شیر دارای اثر حفاظتی در برابر ابتلا به هر دو سرطان روده بزرگ و سینه دارد. یک مطالعه اخیر روی ۴۵۰۰۰ مرد سوئدی گزارش داده است که خطر ابتلا در مردانی که ۱.۵ لیوان شیر در روز و یا بیشتر می نوشیدند ۳۵ ٪ پایین تر از کسانی بود که کمتر از ۲ لیوان در هفته مصرف می کردند. کلسیم و چربی به طور طبیعی در فرآورده های لبنی همانند اسید لینولئیک مزدوج ( CLA ) به عنوان عامل محافظت کننده در سرطان روده بزرگ پیشنهاد شده است.
خواص شیر برای لاغری و کاهش وزن
و اما خواص شیر برای لاغری. محققان استرالیایی بر روی ۳۴ فرد دارای اضافه وزن یا چاقی مفرط بررسیهایی انجام دادند. این افراد به مدت دو هفته دو نوع صبحانه حاوی ۷۱۳ کالری دریافت کردند. گروه اول یک صبحانه حاوی ۶۰۰ میلیلیتر آب میوه و گروه دیگر صبحانهای با ۶۰۰ میلیلیتر شیر کم چرب مصرف کردند. چند ساعت بعد از صرف صبحانه به شرکتکنندهها پیشنهاد میشد هر خوراکی که میل دارند مصرف کنند. افرادی که به همراه صبحانه خود شیر کم چرب میل کرده بودند کمتر احساس گرسنگی داشتند و در وعده ناهار نیز پرخوری نمی کردند.