خواص کمپوت آناناس
چـقـدر مفـید بـود ؟

فواید کمپوت آناناس چیست؟

khavas kompotananas irnab ir خواص کمپوت آناناس

خواص کمپوت آناناس

توجه و علاقه اکثریت مردم به میوه آناناس، علاوه بر ظاهر زیبا و مجلسی و طعم دل‌نشین آن، به دلیل خواص بسیار زیاد درمانی این میوه است.

این میوه به دو صورت تازه و یا به شکل کمپوت مصرف می‌شود.

معمولاً زمانی که انواع میوه‌ها به‌وفور در دسترس است، در خانواده‌ها و همچنین در صنعت تمایل به تبدیل و ذخیره میوه برای فصول مختلف بیشتر می‌شود.

معمولاً استقبال از کمپوت میوه‌های فصل تابستان با فرارسیدن فصل سرما که تنوع میوه کمتر است، زیاد می‌شود. مهم‌ترین ویژگی کمپوت این است که در زمان کوتاهی می‌توان انواع میوه‌ها را کنسرو و تا ماه‌ها بدون خطر فساد نگهداری و مصرف کرد.

در اثر پختن میوه، باکتری‌های موجود در آن از بین رفته و شربت آن می‌تواند قابلیت ماندگاری محصول را افزایش دهد. همچنین بسته‌بندی صحیح ظرف حاوی کمپوت تضمین‌کننده دوام و عدم فساد این فرآورده خواهد بود.

از بین کمپوت‌های موجود در بازار، کمپوت آناناس موردتوجه زیاد قرارگرفته است. مصرف کمپوت آناناس علاوه بر حفظ طعم و خواص میوه تازه، ازنظر اقتصادی نیز برای مردم به‌صرفه‌تر است. در این مقاله سعی داریم خواص کمپوت آناناس را به شما معرفی کنیم تا از معجزات آن غافل نمانید.

سر تیترهای این مقاله به‌قرار زیر است:

خاستگاه آناناس
کمپوت چیست؟
چگونه کمپوت سالم را تشخیص دهیم؟
کمپوت آناناس
خواص کمپوت آناناس و درمان انواع بیماری‌ها
چگونه کمپوت آناناس درست کنم
مربای کمپوت آناناس
خاستگاه آناناس
آناناس یا کاجدیس میوه‌ای از جنوب برزیل و پاراگوئه است. این میوه بومی مناطق گرمسیری قاره آمریکاست. آب و گوشت این میوه را معمولاً به‌صورت کنسرو درمی‌آورند.

معمولاً به دلیل شرایط آب و هوایی، این میوه در ایران پرورش داده نمی‌شود؛ اما این امر غیرممکن هم نیست. این میوه را می‌توان به‌صورت تازه، پخته و هم به‌صورت کنسروی مورد استفاده قرارداد.

طبع آناناس سرد و تر می‌باشد و میوه رسیده آن حاوی انواع مواد مغذی است. همچون،ویتامین A، ویتامین C، ویتامین‌های گروه B، کلسیم، فسفر، آهن، اسیدسیتریک، اسید مالیک، به‌علاوه میوه خام و رسیده آناناس حاوی یک آنزیم پروتئولیتیک بنام بروملین یا بروملائین است که اولین مرتبه درسال ۱۹۸۱ از آن استخراج‌شده و در پایین ساقه آن نیز فراوان است. نام فرمول شیمیایی طعم آناناس «اتیل بوتانوآت» است.

حتماً شنیده‌اید که خداوند هزار درد داده و هزار و یک درمان! گاهی درمان برخی از این مشکلات ساده‌تر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنیم.

اکثر ما تصور می‌کنیم که صرفاً با داروهای شیمیایی می‌توان مرضی را ریشه‌کن کرد. اصلاً نمی‌خواهیم تأثیر داروها را زیر سؤال ببریم؛ اما مسئله اینجاست که تمام این داروها عوارض جانبی دارند. میوه‌های تازه و یا کمپوت آن‌ها می‌تواند به عنوان درمان مکمل مورداستفاده قرار گیرد.

امروزه کارخانه جات بسیاری دست به تهیه و توزیع کمپوت آناناس می‌زنند و در بین انواع کمپوت‌های موجود این نوع میوه از استقبال خوبی برخوردار بوده است.

به دلیل فواید کمپوت آناناس، رقابت بیشتری بین تولیدکنندگان جهت ارائه کمپوت سالم باکیفیت بالاتر ایجادشده است. کمپوت آناناس لئونارد بهترین و باکیفیت‌ترین محصول را در اختیار شما قرار می‌دهد.

کمپوت چیست؟
کمپوت همان میوه پخته‌شده است. کمپوت‌ها هم دارای منابع فراوانی از انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی هستند. شاید این باور در ذهنتان باشد که ویتامین C در اثر حرارت دیدن از بین می‌رود؛ اما متخصصان در فرآیند کمپوت سازی به آن اسید اسکوربیک اضافه می‌کنند و ویتامین C ازدست‌رفته را جبران می‌کنند که باعث می‌شود که کمپوت‌ها هم به‌اندازه میوه‌های تازه دارای ویتامین C باشند.
چگونه کمپوت سالم را تشخیص دهیم؟
اگر دیواره خارجی قوطی کمپوت زنگ‌زده باشد، احتمال سوراخ شدن دیواره و فساد محتویات داخل آن وجود دارد، این کمپوت‌ها را نخرید. اگر هم هنگام باز کردن قوطی کمپوت متوجه لکه‌های سیاه‌رنگ و زنگ‌زده در جدار داخلی قوطی شدید بازهم از مصرف کمپوت منصرف شوید؛ چرا که لکه‌های زنگ‌زده در تماس با کمپوت موجب ورود یون سرب به فرآورده می‌شوند. سرب ماده‌ای جمع شونده است و زمانی که مقدار آن در بدن به حد معینی برسد، عوارض مسمومیت ظاهر می‌شود.
بهترین زمان برای مصرف کمپوت روی بسته‌بندی آن درج‌شده است. کنسروهای کهنه و تاریخ گذشته مزه تند و بوی کهنگی می‌دهند.
قوطی کنسرو را بازکرده و محتویات آن را درون ظرف شیشه‌ای بریزید. خوب است بدانید در اثر باز شدن در کمپوت، اسید میوه در مجاورت با اکسیژن هوا بلافاصله با دیواره قوطی واکنش‌های مخربی ایجاد خواهد کرد.
دقت کنید که قوطی کمپوت باد نکرده باشد. ممکن است قوطی از هر دو طرف یا یک‌طرف متورم باشد، این فرآورده فاسد و برای بیمار خطرناک است.
از خرید کمپوت‌های بی‌نام‌ و نشان در بازار خودداری کنید، میوه در شرایط کنترل نشده و در حرارت‌های بالای پخت می‌تواند تا حد بسیار زیادی از خصوصیات رنگ، مزه، عطر، بافت و مواد مغذی حساس نظیر ویتامین‌های B و C خود را ازدست‌داده و درنهایت به محصولی بی‌خاصیت تبدیل شود.
کمپوت آناناس
برای بیماران یکی از مهم‌ترین منابع غذایی مکمل که در دوره بیماری خود می‌توانند استفاده کنند، کمپوت آناناس است. خواص کمپوت آناناس نه‌تنها برای کسانی که در بستر بیماری هستند، بلکه برای افرادی که با هضم میوه‌های تازه مشکل‌دارند نیز می‌تواند مفید فایده باشد.

افراد بسیاری هم هستند که با خوردن میوه تازه آناناس دچار حساسیت و کهیر دردهان و یا اطراف لب می‌شوند، این افراد نیز می‌توانند از کمپوت آناناس استفاده کنند و از خواص شگفت‌انگیز آن بهره‌مند شوند.

در نظر داشته باشید کمپوت آناناس باهدف عیادت از بیمار و بهبود وی تهیه نشده است بلکه مصارف بسیاری می‌تواند داشته باشد، ازجمله: در تهیه انواع دسر، سالاد، کیک، مصارف آرایشی و بهداشتی و … نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

البته آناناس به دلیل دارا بودن مقادیری از ویتامین C ممکن است منجر به سوختن نوک زبان یا دهان شود که جای نگرانی نیست. البته توجه داشته باشید که آناناس و به‌ویژه میوه تازه آن را برای مدت زیادی دردهان نگاه ندارید چون موجب بروز زخم می‌شود. خوردن بیش‌ از اندازه آن سبب پوسیدگی دندان و تورم لثه می‌شود.

بهتر است پس از خوردن آناناس دهان را شسته و مسواک بزنید. کمپوت آناناس لئونارد با حفظ خواص میوه تازه آناناس، کمپوتی باکیفیت بالا را به مصرف‌کنندگان ارائه می‌دهد.

خواص کمپوت آناناس و درمان انواع بیماری‌ها
طی سال‌های متمادی از میوه آناناس برای درمان بیماری‌های گوارشی و برطرف کردن التهاب در طب باستانی بسیاری از کشورها استفاده‌شده است. آناناس به دلیل وجود آنزیم بروملین می‌تواند درمانگر بسیاری از بیماری‌ها باشد.

ازجمله فواید کمپوت آناناس برای بدن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– فواید کمپوت آناناس برای زخم و بهبود تورم و التهاب پس از عمل جراحی: آنزیم بروملین در کاهش التهاب، تورم و کبودی‌های پس از جراحی به‌ویژه جراحی‌های دندان، بینی، آب مروارید و… بسیار مؤثر است. بروملین به دلیل تنظیم فعل‌ و انفعالات شیمیایی بدن از بروز التهاب در بدن جلوگیری می‌کند. بروملین موجود در آناناس موجب افزایش جریان خون می‌شود. همین امر سبب می‌شود تا مواد مغذی سریع‌تر به زخم‌ها برسند، درنتیجه زخم با سرعت بیشتری بهبود می‌یابد. بهترین گزینه برای بیمارانی که عمل‌های جراحی داشتند و جهت کاهش التهاب پس‌ازآن، مصرف کمپوت آناناس می‌باشد.

– خواص کمپوت آناناس برای مقابله با سرطان: آنزیم بروملین موجود در آناناس از رشد و پیشرفت تومورهای سرطانی جلوگیری می‌کند و خوردن مداوم آن برای چند ماه بدون اینکه موجب بروز عوارض زیان‌آور شود توانسته است به‌ عنوان درمان مکمل سرطانی تأثیرگذار باشد.

خواص کمپوت آناناس در لاغری: برای کسانی که دارای اضافه‌وزن هستند، مصرف آناناس موجب تخریب فیبرهای کلاژن که چربی‌ها را در خود ذخیره می‌کنند می‌شود و آب جمع شده در سطح سلولیت ها را از بین می‌برد. البته فکر نکنید که فقط با خوردن آناناس می‌توانید لاغر شوید. در کنار مصرف کمپوت آناناس، با داشتن رژیم غذایی مناسب و انجام حرکات ورزشی می‌توانید به وزن ایده آل خود برسید. پس جواب این سواال که آیا کمپوت آناناس چاق کننده است رد می شود و می توان گفت کمپوت آناناس لاغر ميكند.

– خواص کمپوت آناناس برای معده: همه ما نفخ معده، دردهای شکمی و اسپاسم عضلات را به کرات تجربه کرده‌ایم. مصرف آناناس با شکستن ساختمان پروتئین غذاها در هضم آن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش بسیار مفید است. از آب آناناس می‌توانید برای هضم یا نرم کردن گوشت نیز استفاده کنید. در آناناس ماده‌ای به نام پاپائین وجود دارد که مخمر خوبی برای ناراحتی‌های معده است.

– کمپوت آناناس، انرژی‌زای کودکان (خواص کمپوت آناناس برای کودکان): کمپوت آناناس به دلیل اینکه سرشار از مواد مغذی مانند، فیبر، منگنز، مس، ویتامین C و ویتامین B می‌تواند جهت تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از یبوست و تأمین انرژی روزانه در کودکان مفید باشد.
– فواید کمپوت آناناس در دوران بارداری: مصرف آناناس در دوران بارداری از یبوست پیشگیری می‌کند و همچنین موجب کاهش فشارخون بالا در این دوران می‌شود. آهن موجود در این میوه برای رشد جنین ضروری است و همچنین وجود ویتامین C موجب تقویت سیستم ایمنی مادر می‌شود و او را از ابتلا به بیماری‌های مختلف در امان نگاه می‌دارد. ازآنجایی‌که دوره بارداری شرایط حساس و حیاتی است، توصیه می‌شود پیش از مصرف آناناس با پزشک خود مشورت کنید.

کمپوت آناناس برای مردان و زنان: آنتی اکسیدان های موجود در آناناس موجب افزایش قدرت باروری در مردان می‌شود. پژوهشگران یکی از دلایل کاهش باروری در آقایان را تأثیرات مخرب رادیکال‌های آزاد و مضر بدن روی اسپرم می‌دانند. آناناس که سرشار از آنتی اکسیدان ها ازجمله ویتامین C است نقش مهمی در برطرف کردن این مشکل دارد. بسیاری از کارشناسان تغذیه و سلامتی مصرف مقدار معینی از آناناس در طول شبانه‌روز را به مردان توصیه می‌کنند. همچنین خوردن آناناس برای تنظیم دوره قاعدگی در خانم‌ها بسیار مفید است.

– خواص کمپوت آناناس در درمان سرماخوردگی: اکثر افراد پس از ابتلا به سرماخوردگی شروع به مصرف آب‌پرتقال و ویتامین C می‌کنند، درحالی‌که آناناس هم همان مزایای آب‌پرتقال را داشته و خواص آن حتی از آب‌پرتقال نیز بیشتر است. بروملین سرفه را تسکین می‌دهد. این ماده به حفظ سلامتی کمک فراوان می‌کند. این آنزیم ضد تورم و کاهش‌دهنده التهاب بوده و برای درمان ورم حاد سینوس، گلودرد، آرتروز و نقرس نیز مفید است. در سال ۲۰۱۰ محققان هندی تأثیر شربت تهیه‌شده با مخلوطی از آب آناناس نمک و عسل را روی بیماران مبتلا به سل آزمایش کردند. نتایج نشان داد این نوشیدنی در آرام کردن سرفه و رفع ناراحتی گلو بسیار مفید است.
– خواص دیگر کمپوت آناناس: آب آناناس ضد آسم، خون‌ساز و ادرارآور است. نوشیدن آب آناناس، هنگام پرواز و یا در کشتی برای افرادی که دچار حالت تهوع می‌شوند، بسیار مفید است و از حالت تهوع و سرگیجه جلوگیری می‌کند. یکی دیگر از فواید کمپوت آناناس ایرانی این است که برای افرادی که دارای خون غلیظ و یا دارای دستگاه گردش خون ضعیف، هستند بسیار مفید است، به‌طوری‌که آناناس تازه، خون را صاف و رقیق و از لخته شدن آن جلوگیری می‌کند.
انعقاد خون با کمپوت آناناس: فابرین نام نوعی پروتئین ارگانیک است که باعث روند انعقاد خون می‌شود. وجود این ترکیبات در خون مانع از گردش خون شده و درنتیجه امکان دارد باعث ایجاد لخته‌های خونی شود؛ اما بروملین قادر است که این پروتئین را حل کرده و جریان خون را روان سازد. در این صورت است که خون به‌خوبی به تمام ارگان‌های بدن می‌رسد، فعالیت قلب کنترل می‌شود، رگ‌های خونی بازشده و از تشکیل لخته‌های خونی جلوگیری می‌شود. به عقیده محققان تأثیر این ترکیب با اثرات آسپرین قابل‌مقایسه است. البته منظور این نیست که داروی آسپرین خود را کنار گذاشته و آناناس را جایگزین کنید. شما می‌توانید از این میوه یا کمپوت آن برای ارتقای سلامت قلب خود استفاده کنید.

مضرات کمپوت آناناس برای دهان
مضرات کمپوت آناناس برای دهان را می‌توان در بروز حساسیت‌های آلرژیک در برخی افراد تعریف کرد. آناناس به دلیل ترکیبات خود می‌تواند در بدن برخی افراد به‌ عنوان تحریک‌کننده سیستم ایمنی شناخته و ایجاد آلرژی کند. در چنین افرادی پس از مصرف آناناس ممکن است حساسیت به‌صورت ورم لب‌ها و یا احساس مورمور شدن در گلو ایجاد شود. همچنین از دیگر مضرات آناناس برای دهان می‌توان به افزایش روند پوسیدگی اشاره کرد. مواد غذایی که مانند آناناس ماهیتی اسیدی دارند پس از مصرف احتمال پوسیدگی دندان را بیشتر می‌کنند. از همین رو توصیه می‌شود پس از مصرف بلافاصله اقدام به از بین بردن بقایای آن از طریق مسواک زدن کنید. در برخی افراد نیز مشاهده‌شده که پس از مصرف آناناس دهان و زبان آن‌ها دچار خارش می‌شوند. سوزش لب‌ها و تشدید گلودرد نیز از دیگر مضرات کمپوت آناناس برای دهان در برخی از افراد است. در مقابل تمام فوایدی که میوه آناناس برای بدن دارد، مضرات کمپوت آناناس برای دهان بسیار ناچیز بوده و در صورت رعایت نکات ایمنی حتی به حداقل نیز می‌رسد.خواص کمپوت آناناس در طب سنتی
خواص کمپوت آناناس در طب سنتی قابل نادیده گرفتن نیست و میوه آناناس به لیل خواصی که دارد موردتوجه بسیاری از پزشکان طب سنتی است. میوه آناناس حاوی ماده بروملین است که در صنعت پزشکی نقش پررنگی دارد. همچنین بسیاری از متخصصین طب سنتی آناناس را به دلیل دارا بودن مواد مغذی مثل منگنز، پتاسیم، فیبر و ویتامین‌های C و A به بیماران خود توصیه می‌کنند. از خواص کمپوت آناناس در طب سنتی همچنین می‌توان به استفاده در بیمارانی که شکستگی و یا آسیب در استخوان خوددارند، اشاره کرد. آناناس به دلیل میزان بالای سطح منیزیم در خود می‌تواند یکی از بهترین مکمل‌های غذایی برای استخوان‌سازی باشد. از دیگر خواص کمپوت آناناس در طب سنتی می‌توان به وجود منگنز بسیار در آن برای افزایش رشد، تولیدمثل، متابولیسم، تشکیل بافت پیوندی و تصحیح عملکرد آنزیم‌ها اشاره کرد. همچنین به دلیل دارا بودن سطح بالایی از ویتامین C در میوه آناناس از آن برای پیشگیری از بیماری‌ها نیز می‌توان استفاده کرد. تقویت سیستم ایمنی با توجه به مواد مختلف معدنی و ویتامین‌ها از دیگر خواص کمپوت آناناس در طب سنتی است. لازم به ذکر است ، بسیاری از متخصصان طب سنتی میوه آناناس را یکی از راه‌های طبیعی برای پیشگیری از بروز سرطان خصوصاً در ناحیه گوارشی می‌دانند.

چگونه کمپوت آناناس درست کنم

گاهی آناناس هایی که خریداری می شود ترش و سفت هستند و میلی به خوردن آنها وجود ندارد در این مواقع می توانیم با آنها کمپوت آناناس درست کنیم. درست کردن کمپوت آناناس زیاد کار سخت و وقت گیری نیست.

مواد لازم برای تهیه کمپوت آناناس

۱ عدد آناناس
۲ الی ۳ لیوان آب
۱/۲ الی ۲/۳ لیوان شکر
طرز تهیه کمپوت آناناس

ابتدا آب و شکر را با هم مخلوط میکنیم. آب به اندازه ای نیاز هست که روی سطح کمپوت ها رو بگیره، شکر به ترشی یا شیرینی آناناس بستگی داره. وقتی آب به جوش آمد آناناس ها رو به اون اضافه می کنیم. اگر آناناس نرم باشه ۱۰ الی ۱۵ دقیقه برای جوشیدن اون کافی هست ولی اگر سفت هست به زمان بیشتری نیاز داره. پس از آماده شدن درون شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

مربای کمپوت آناناس

مواد لازم برای تهیه مربا آناناس

شکر یک کاسه ماست‌خوری (۲۵۰ گرم)

پودر ژله آناناس یک قاشق غذاخوری (۱۵ گرم)

کمپوت آناناس یک قوطی نیم کیلویی

طرز تهیه مربای آناناس در خانه

کمپوت آناناس ایرانی خردشده و شکر را در قابلمه میریزیم تا حدود دو الی سه دقیقه بجوشد. سپس پودر ژله آناناس را کم کم به آن اضافه می کنیم. و شعله را خاموش می کنیم. در زمان سرد شدن چندبار آن را به هم میزنیم.


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *