عوارض سوماتروپین چیست؟
چـقـدر مفـید بـود ؟
avarez somatropinchist irnab ir عوارض سوماتروپین چیست؟

عوارض سوماتروپین چیست؟

سوماتروپین یکی از مکمل هایی است که امروزه به واسطه تاثیرات جادویی و فوق العاده اش بد جوری در میان طرفداران بدنسازی باب شده است, بخصوص برای افرادی که خیلی علاقه مند نیستند که ورزش را به شیوه سنتی دنبال کنند. که درکلام عامیانه سوما نامیده میشود. هنگامی که از برخی مربی ها می پرسید که چگونه میتونم بدون تمرین زیاد و در زمان کم حجم عضلاتم رو زیاد کنم توصیه میکنند که برو سوما بزن!!!
این دارو در واقع همان هورمون رشد انسانی یا به بیان ساده تر HGH میباشد که سوماتروپین در واقع نام تجاری این محصول است. با توجه به این برچسب تجاری, دلیل علاقه مندی بیش از حد جوانان به این دارو کاملا واضح است. در کنار مزایای مصرف این دارو , باید به عوارض جانبی جدی آن نیز اشاره کرد که متاسفانه در اکثر مواقع مشتری های این دارو با اطلاع از آنها, دارو را مصرف میکنند.

هورمون سوماتروپین
هورمون رشد یا سوماتروپین یک هورمون پلی پپتیدی، شامل ۱۹۱ اسید آمینه است که به طور طبیعی دربدن انسان ها در غده هیپوفیز تولید میشود اما میزان ترشح آن را هیپوتالاموس معین میکند که تا حد زیادی به سطح سلامت کلی فرد و سن بستگی دارد. اگر محرک های مناسبی مانند: تمرینهای ورزشی، خواب، استرس کم وپایین بودن سطح قند خون داشته باشد منتشر می شود.
به طور خلاصه، HGH به شکل ساختاری سلول های بدن را افزایش می دهد و همچنین سلول های جدید را به منظور افزایش پاسخهای مطلوب سلولی تولید می کند. علاوه بر این، HGH تا حد زیادی میزان اسیدهای آمینه قابل تبدیل را افزایش می دهد ودر نتیجه از این طریق هم عملکرد بدن را افزایش میدهد. با این اثرات متابولیکی ویژه این هورمون با هدف بازی کردن یک نقش کلیدی در تعیین این که چگونه چربی بدن به صورت منبع انرژی استفاده شود, بوجود آمده است.
چرا سوماتروپین تا این حد در میان بدنسازان مطلوب است؟
مصرف سوما مزایای بسیار زیادی به همراه دارد که از میان آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
–رشد عضلانی
–افزایش چربی سوزی
–اندام بهترو باریکتر
–افزایش زمان ریکاوری
–پوست سالم تر
–کاهش اثرات افزایش سن
-ترمیم عضلات، مفصل و استخوان
–کاهش استرس
–بهبود تمرکز و شفاف سازی اندیشه
–افزایش انرژی

عوارض جانبی سوماتروپین
استفاده خودسرانه و بدون آگاهی سوما , مصرف آن بدون مشورت با پزشک و بدون نسخه میتواندعوارض جانبی بسیار خطرناکی به همراه داشته باشد. مصرف این دارو سطوح انسولین را افزایش می دهد و ممکن است باعث هیپوگلیسمی شود، بدان معنی که بدن مشکل کمبود گلوکز دارد. درد شدید مفصل و سندروم تونل مچ دستی(carpal tunnel syndrome) میتواند از علایم استفاده نا درست دارو باشد. استفاده بیشتر از دوزهای نرمال میتواند به دردهای شکمی ممتد منجر شود خصوصا اگر توسط بدنسازان به منظور افزایش عضله مصرف گردد.

از سایر عوارض می توان به:

–حالت تهوع و استفراغ،

–تعریق،

–تب،

–زردشدن پوست یا چشم ها (زردی)،

–ضربان قلب سریع،

–افزایش تشنگی و تکرر ادرار،

–درد ناگهانی شدید در پشت چشم ها یا تغییرات بینایی،

–بی حسی و سوزن سوزن شدن در دست ها،مچ دست یا انگشتان،

–تورم سر، صورت، دست ها و یا اندام های دیگر اشاره کرد.

میزان مصرف سوماتروپین

در اکثر موارد این دارو به صورت تزریقی و آمپول یا آمپول های خودکاری که سوما سر خود نامیده میشود, مصرف میشود و انواع مختلفی دارد.
اگر به منظور ضد پیری, سلامتی و درمان عمومی و یا چربی سوزی قصد مصرف دارو را دارید:
یک دوز روزی ۲-۳ (IU) برای اکثر افراد مفید خواهد بود.
برای عضله سازی و بهبود قابل توجه ترکیب بدن:
یک دوزروزی ۴-۸ (IU) لازم میباشد.برای افزایش تاثیر دارو تا حد اکثر، توطیه میشود که همراه این مکمل , تستوسترون، انسولین، وتی ۳ (T3) با دوز پایین T3 مصرف گردد.

نيمه عمرسوماتروپین
نيمه عمر مصرف دارو به دنبال تزريق داخل وريدي ۳۰-۲۰ دقيقه و پس از تزريق داخل عضلاني يا زير جلدي حدود ۵-۳ ساعت است. طول اثر دارو ۴۸-۱۲ ساعت است. متابوليسم دارو كبدي و دفع آن از طريق صفرا مي باشد.

موارد منع مصرف سوماتروپین
درهيپوتروئيديسم درمان نشده يا تومورهاي بدخيم، خصوصاً تومور داخل جمجمه ايكه به طور فعال در ۱۲ ماه گذشته رشد كرده باشد، نبايد مصرف شود.

تداخل دارویی
استفاده هم زمان مقادير زياد استروئيدهاي آنابوليك، آندروژن ها، استروژنها و هورمونهاي تيروئيد با اين دارو سبب تسريع بسته شدن اپي فيز ها مي شود. مصرفطولاني مدت مقادير درمان كورتيكوتروپين(ACTH) و مقادير بالاي خوراكيكورتيكواستروئيدها، سبب مهار پاسخ به هورمون رشد مي شود.
تشكيلآنتي بادي، واكنش هاي موضعي آلرژيك، درد و تورم در ناحيه تزريق و افزايشخوش خيم فشار داخل جمجمه اي از عوارض جانبي دارو هستند.
قبل از به كار بردن اين فرآورده بايد حساسيت به هورمون رشد و مصرف همزمانساير داروها خصوصاً كورتيكواستروئيدها و كورتيكوتروپين را در نظر گرفت.

. دارو بايد به مقدار مناسب تجويز شده و ميزان رشد به طور منظم توسط پزشك تعيين شود.
.در صورتي كه درمان با شكست مواجه شود، آزمونهاي سرولوژيك براي تعيين ميزان پادتن بر عليه هورمون رشد انجام گردد.
سن استخوان طي درمان بايد هر سال تعيين شود.
. بررسي عملكرد تيروئيد و ارزيابي بروز ضايعات داخل جمجمه اي لازم مي باشد

-تزريق داخل عضلاني دارو بسيار دردناك مي باشد.


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *