معرفی رشته انسانی
چـقـدر مفـید بـود ؟

دغدغه بسیاری از دانش آموزان سال نهم انتخاب رشته در یکی از رشته های علوم تجربی، انسانی، ریاضی و فنی حرفه ای است. ما به شما چند توضیه می کنیم تا انتخاب رشته معقولانه تری داشته باشید تا بتوانید آینده ای که دوست دارید را با تحصیل در آن رشته بسازید. اولين و مهم‌ترين قدم، اولويت‌بندی در علاقه‌تان است. تکليف‌تان را با خودتان مشخص کنيد ببينيد در آينده مي‌خواهيد چه کاره شويد؟ ببينيد از خواندن چه درس‌هايی لذت مي‌بريد؟ ببينيد در کدام رشته مي‌توانيد بهترين باشيد؟ دومين قدم، وضعيت‌تان در درس‌هاي مربوط به رشته‌ي مورد علاقه‌تان است. اگر به رشته‌ انسانی علاقه داريد، وضعيت‌تان در دروس‌های حفظی چگونه است؟ با پدر و مادرتان مشورت کنيد و در آخر رشته مورد نظرتان را انتخاب کنید.

moarefy reshteensani irnab ir معرفی رشته انسانی

معرفی رشته انسانی

آشنایی با رشته انسانی

موضوع اصلی رشته انسانی مطالعه مسایل مربوط به انسان است. زبان و ادبیات ملل مختلف، ادیان و مذاهب مختلف، علوم ورزشی، باستان شناسی، تاریخ، جغرافیا، اقتصاد، جامعه شناسی، علوم اجتماعی و مردم شناسی، فلسفه و منطق، روانشناسی، مدیریت بخش های مختلف اقتصادی، بازرگانی و دولتی، مسایل مربوط به خانواده و علوم تربیتی از محورهای اصلی این رشته محسوب می شود. برای توفیق در این رشته علاوه بر علاقه مندی به علوم انسانی و قدرت حافظه خوب، توانایی علمی در دروسی چون ادبیات، عربی، تاریخ، جغرافیا، فلسفه و منطق و مطالعات اجتماعی از نیازهای اصلی به حساب می آیند. اکثر مشاغلی که محور اصلی آن ها انسان می باشد، با علوم انسانی در ارتباط هستند. طی سال های اخیر استقبال در این رشته کاهش یافته است. این در حالی است که تعداد دانش آموزان آماده و قوی در این گروه کمتر از گروه های دیگر است.

اگر به رشته‌هاي حقوق، حسابداري، روان‌شناسي، ادبيات، مديريت، فلسفه، جامعه‌شناسي، علوم سياسي و کليه‌ي رشته‌هاي مربوط به علوم انساني علاقه‌منديد و آينده‌ي شغلي‌تان را در اين رشته‌ها مي‌بينيد و در درس‌هاي حفظي قوي هستيد ، رشته ی علوم انسانی می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

اگر علاقه‌مند به حقوق‌دان شدن و حرفه‌ي وکالت هستيد، رشته‌ي انسانی برای شما مناسب است. اگر توانایی مديريت قوی داريد و تمايل به مديريت کردن داريد، تمامي گرايش‌هاي مديريت (صنعتي، بيمه، مالي، دولتي و …) جزو رشته انسانی هستند. اکثر حقوق‌دانان، مديران، فيلسوفان، روان‌شناسان، جامعه‌شناسان، اقتصاددانان کسانی بودند که در رشته علوم انسانی به تحصیل پرداختند.

شرایط ورود به رشته انسانی:
مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور در هر یک از درس های زبان و ادبیات فارسی، عربی و مطالعات اجتماعی در سه پایه دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از ۴۲ نباشد.

نمره درس زبان و ادبیات فارسی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۴ محاسبه می شود.

نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۳ محاسبه می شود.

نمره درس عربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۲ محاسبه می شود.

مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل ۳۷۸ باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل ۱۴ باشد.

دروس تخصصی رشته انسانی :

ریاضی- اقتصاد- زبان و ادبیات فارسی- زبان عربی- علوم اجتماعی- تاریخ و جغرافیا- علوم اجتماعی- فلسفه و منطق- روانشناسی

دروس عمومی رشته انسانی :

زبان و ادبیات فارسی با ضریب ۴ – زبان عربی با ضریب ۲ – فرهنگ و معارف اسلامی با ضریب ۳ – زبان خارجی با ضریب ۲ (انگلیسی یا آلمانی یا فرانسه یا روسی یا ایتالیایی)


دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *